mei 7, 2012

Pizza Napoletana


Pizza Napoletana

Niet geschikt voor vegetariĆ«rs en veganisten – bevat vis en mozzarella.

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Serveert: 1 tot 2 personen

Soort: voorgerecht/hoofdgerecht

Ingredienten

  • 1 kant en klare pizzabodem inclusief tomatensaus (of zelf maken)
  • 120 gram mozzarella, in dunne plakjes of stukjes
  • 10-12 ansjovisfilets uit blik
  • 1 el kappertjes
  • 1/2 tl gedroogde of verse oregano
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 200 graden of hetelucht 180 graden (of bij een verse bodem 250 of hetelucht 225)
  2. Verdeel de mozzeralla, ansjovis en vervolgens de kappertjes over de bodem
  3. Strooi de oregano over de pizza en besprenkel met de olijfolie
  4. Doe de pizza 12-15 minuten in de oven totdat hij goudbruin is