januari 29, 2014

Pizza Salami


Pizza Salami

pizza salami courgette
pizza salami courgette

De pizza salami (in de Verenidge Staten ‘pizza pepperoni’ en in Italie ‘pizza salame’ genoemd) is een populaire klassieker. Door te varieren met de gebruikte salami, kun je er je eigen twist aan geven. Wij kiezen hier voor een combinatie van pittige salami, dunne plakjes courgette, en verse basilicum. Ga je voor extra lekker? Maak dan je eigen pizzabodem en tomatensaus. Ga je voor snel? Gebruik dan een kant-en-klare.

Niet geschikt voor vegetariers en veganisten – bevat vlees en mozzarella.

Voorbereidingtijd: 10 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Serveert: 1 tot 2 personen

Soort: voorgerecht/hoofdgerecht

Ingredienten

  • 1 kant en klare pizzabodem inclusief tomatensaus (of zelf maken)
  • 50 gram mozzerella, in dunne plakjes of stukjes
  • 8-10 plakjes pittige salamiworst
  • 6 plakjes dungesneden courgette (optioneel)
  • 1/2 tl gedroogde of verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 200 graden of hetelucht 180 graden (of bij een verse bodem 250 of hetelucht 225)
  2. Verdeel de plakjes courgette over de pizza.
  3. Strooi de basilicum eroverheen.
  4. Leg nu de plakjes salami op de pizza.
  5. Brokkel de mozzarella en bedek daarmee de open plekken op de pizza.
  6. Besprenkel de pizza met de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.
  7. Doe de pizza 12-15 minuten in de oven totdat hij goudbruin is

Smullen!