Pizza Napoletana
Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten – bevat vis en mozzarella.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Serveert: 1 tot 2 personen
Soort: voorgerecht/hoofdgerecht
Ingredienten
- 1 kant en klare pizzabodem inclusief tomatensaus (of zelf maken)
- 120 gram mozzarella, in dunne plakjes of stukjes
- 10-12 ansjovisfilets uit blik
- 1 el kappertjes
- 1/2 tl gedroogde of verse oregano
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Verwarm de over voor op 200 graden of hetelucht 180 graden (of bij een verse bodem 250 of hetelucht 225)
- Verdeel de mozzeralla, ansjovis en vervolgens de kappertjes over de bodem
- Strooi de oregano over de pizza en besprenkel met de olijfolie
- Doe de pizza 12-15 minuten in de oven totdat hij goudbruin is